Ένατη Διάσταση – Comicdom Con 2016

Η Ένατη Διάσταση (η οποία γιορτάζει αισίως και τα 10 χρόνια της) και σε αυτό το Comicdom Con 2016 μας έχει ετοιμάσει διάφορα καλούδια τα οποία ανυπομονούμε να τα πιάσουμε στα χέρια μας.

 

– A Better Story                    

Σενάριο-Σχέδιο: ΛέναA Better Story - Εξώφυλλο

Ένα νεαρό ζευγάρι, μια σειρά από ατυχή γεγονότα και η πόλη αποτελούν τα βασικά στοιχεία της πλοκής του A Better Story.

Στο πρώτο της επίσημο και μεγάλου μήκους άλμπουμ, η Λένα παρουσιάζει μια γλυκόπικρη ιστορία αγάπης, δοσμένη μέσα από την πολυσύνθετη αναπαραστατική δύναμη της αφήγησης των κόμικς.

Εικόνες χωρίς λόγια, κατακερματισμένες σελίδες και ολοσέλιδα καρέ, μικρές χιουμοριστικές πινελιές και έντονα συναισθήματα συνθέτουν μια πολυσέλιδη, σιωπηλή  αφήγηση που εφορμά από μια απλή σεναριακή σύλληψη και εξελίσσεται σ’ένα όμορφο,  πειραματικό δημιούργημα.

 

 

 

 

 

 

– Η Τσαλακωμένη Ουρά 

  Σενάριο: Σταύρος Κιουτσιούκης   Σχέδιο: Έφη Θεοδωροπούλουtsalakomenh oura

    «Φυσικά θα ήταν τεράστια έκπληξη για μένα να δω τον Ωγκύστ… Έχει  να  περάσει περί  τα 80 χρόνια από ’δώ. Και άσε που είναι και νεκρός τα  τελευταία 32.» Μ’αυτά τα παράξενα λόγια, η μυστηριώδης κυρία  υποδέχθηκε την έκπληκτη Ρω…

Ο Σταύρος Κιουτσιούκης διακρίνεται για το έξυπνο και πολύ ιδιαίτερο  χιούμορ του. Ως δημιουργός κόμικς έχει γράψει και εικονογραφήσει  κάποια πολύ όμορφα και αστεία άλμπουμ.

Η Έφη Θεοδωροπούλου διαθέτει μια πολύ όμορφη σχεδιαστική γραμμή  που δανείζεται  κάτι από το ύφος και τις ρευστές μορφές των  εναλλακτικών bandes dessinées και αυτό  είναι το πρώτο της κόμικ  «μεγάλου μήκους».

Οι δυο τους αφηγούνται μια παραμυθένια και όμορφα  εικονογραφημένη  ιστορία όπου ο χρόνος και ο έρωτας βυθίζονται στο  απαλό τρίχωμα μιας  τσαλακωμένης ουράς. Η Ένατη Διάσταση, πιστή στην εκδοτική της παράδοση, συνεργάζεται, για μια ακόμη φορά, με τον Σταύρο Κιουτσιούκη, δίνει, για μια ακόμη φορά, εκδοτικό βήμα σε μία ταλαντούχο και νεοεμφανιζόμενη δημιουργό και παρουσιάζει, για μια ακόμη φορά, ένα παράξενο κόμικ άλμπουμ.

 

– Intra Muros Η Πλήρης Έκδοση

  Σενάριο: Τάσος Ζαφειριάδης   Σχέδιο: Πέτρος ΧριστούλιαςPrint

      Η πόλη μου είναι βυθισμένη στην ομίχλη. Φεύγω για μεταπτυχιακό σε  άλλη πόλη. Το  σπίτι μου είναι ένα τεράστιο κύτταρο και το νοικιάζω.  Απαίσιες πλατείες. Εμπορικά    κέντρα. Κεραίες και ηλιακοί  θερμοσίφωνες. Ακάλυπτοι και φωταγωγοί. Αχτένιστες  ταράτσες. Καφές  και Διαδίκτυο. Φαγητό σε πακέτο. Κλιματιστικά που στάζουν.  Εξαέρωση.  Κρυμμένα μηνύματα. Αϋπνία. Φυγή στο φανταστικό. Ο κόσμος  μεγαλώνει ή  εγώ μικραίνω; Ή απλώς νιώθω ότι πρέπει να μεγαλώσω απ’  την αρχή;

Οι Τάσος Ζαφειριάδης και Πέτρος Χριστούλιας παρουσίασαν τη σειρά  Intra Muros   στις σελίδες του περιοδικού 9. Η Ένατη Διάσταση  συγκεντρώνει για πρώτη φορά όλα  τα επεισόδια της σειράς όπου  ξεδιπλώνεται η καθημερινότητα στην πόλη, τα μυστικά  της και ο  αλλόκοτα μαγικός κόσμος που κρύβεται –επιμελώς– δίπλα μας. Στις  τελευταίες σελίδες της έκδοσης υπάρχει επιπλέον ο«Ακάλυπτος», χώρος  με διάφορες εκπλήξεις, και ο «Ξενώνας», με πολλούς φιλοξενούμενους  από τη συνοικία των κόμικς.

About The Author

LordOdy Ο κόσμος αναφέρεται στο πρόσωπο του LordOdy ως επιστήμονας της θάλασσας. Αυτός όμως αρέσκεται να του απευθύνονται ως Ιππότη Jedi. Λατρεύει τα Comics τα videogames τις ταινίες και τις σειρές. Βρήκε το SpoilerAlert ως το επόμενο το θύμα του για να πείσει τον κόσμο πως η γνώμη του είναι η σωστή. Γράφει για κόμικς αλλά και ότι βρίσκει ενδιαφέρον και του κάνει εντύπωση, ενώ είναι υπεύθυνος για την εκπομπή Geek-taste μιας και η Geek και Pop κουλτούρα βρίσκεται παντού, οπότε γιατί όχι και στο πιάτο μας.
  • Αγαπημένη ταινία: Δύσκολη ερώτηση αλλά αν τον σημάδευε κάποιος με όπλο, μάλλον θα έλεγε fight club.
  • Παιδικός ήρωας: Ο Lensman από το ομώνυμο anime και ο Τρίτων με το ορειχάλκινο μαχαίρι.
  • Αγαπημένο Ζώο: Ο Bubastis, ο μεταλλαγμένος λίγκας του Οζυμανδία από το Watchmen και ο Battle-Cat η πράσινη τίγρη του He-Man.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments