Οι νέες σειρές του 2014 ετοιμάζονται να δουν το φως της μέρας. Ο σήριαλ killer τις τεμαχίζει.

Η καλοκαιρινή σεζόν του 2014 ξεκίνησε από τον Μάιο και έχει ένα κάρο σειρές που βγαίνουν ή έχουν ήδη βγει, αρκετές από αυτές βαρετές αηδίες. Υπάρχουν όμως μερικές που ξεχωρίζουν, είτε επειδή δείχνουν να είναι αηδίες που δεν θα είναι απαραίτητα βαρετές, είτε επειδή υπάρχει μια μικρή ελπίδα ότι μπορεί να αποδειχτούν καλές.  Ορίστε η προσωπική λίστα του σήριαλ killer, εντελώς υποκειμενική και γεμάτη με προσωπικές προκαταλήψεις:


Crossbones

NBC, 30 Μαϊου

νέες σειρές - crossbones

Ο John Malcovich παίζει τον Μαυρογένη, σε μια σειρά του Neil Cross (Doctor Who). Δεν γνωρίζουμε το κατά πόσο η ανάμιξη στελέχους του Doctor Who είναι στην προκειμένη περίπτωση καλό ή κακό σημάδι, το σίγουρο είναι ότι η σειρά έρχεται σαν “μποναμάς” στους λάτρεις των θαλασσών του 17ου αιώνα, καθώς μια ακόμη σειρά, το “Black Sails” ετοιμάζει την 2η σεζόν του.


Dominion

SyFy, 19 Ιουνίου

Θυμάται κανείς την ταινία Legion με τον Paul Bettany (ο οποίος μετά το Da Vinci Code κάτι έπαθε και για 2-3 χρόνια γύριζε SciFi cult-ίλες); Αυτή που ο Bettany είναι ένας άγγελος με μια καραμπίνα και έρχεται η Αποκάλυψη και ταμπουρώνεται σε ένα πανδοχείο μαζί με κάτι τύπους, ενώ τους την πέφτουν δαίμονες απο όλες τις μεριές; Αυτό κάποιος θεώρησε καλή ιδέα να βγει σε σειρά. Κάτι που κανονικά δε θα με χάλαγε, αφού με την κατάλληλη καθοδήγηση θα μπορούσαμε να δούμε τρελές επικούρες, μόνο που (1) το SyFy κατ’ εμέ έχει καλύτερα πράγματα να κάνει, όπως το να βγάλει κάτι καλό σε Sci Fi επιτέλους, (2) η ταινία όσο επική κι αν ακούγεται ήταν χάλια, και (3) απ’ ότι διαβάζω σχετικά με τον πιλότο, η σειρά πάσχει από αυτό που ονομάζω “σύνδρομο CW”, δηλαδή υπερβολική ρομαντίλα για να χαίροντα τα teens, το νέο χρυσό δημογραφικό των ‘10s.
Παρόλα αυτά. Άγγελοι. Καραμπίνες. Σπαθιά. Χριστιανοκαφρίλες. Δαίμονες. Ε, μια δοκιμή την αξίζει.


Extant

CBS, 9 Ιουλίου

Η Halle Berry είναι μια αστροναύτης που γυρνά από μια 13μηνη σόλο αποστολή στο διάστημα, για να μάθει ότι είναι έγκυος. Πολλές είναι οι κατευθύνσεις που μπορεί να πάρει αυτή η σειρά. Μπορεί κάποιος να έμαθε για το Gravity και να ζήλεψε κι απλώς το όλο θέμα να είναι μια αρπαχτή. Μπορεί να μας το γυρίσουν σε μυστήριο τύπου Lost (ελπίζω όχι, γιατί το ότι είναι μπλεγμένοι εξωγήινοι το καταλαβαίνουν κι οι πέτρες και βαριέμαι να περάσει μια ολόκληρη σεζόν για να μας το “αποκαλύψουν”). Μπορεί κάποιος να επιχειρήσει κάτι ανάλογο της Οδύσσειας 2001, και να έχουμε την ευκαιρία να δούμε επιτέλους κανένα existential Sci Fi δράμα της προκοπής (…μπαααα). Θα δείξει.


Halt and Catch Fire

AMC, 1η Ιουνίου

νέες σειρές - Halt and Catch Fire

Επισημοποιώντας πλέον για τα καλά το γεγονός ότι έχουμε μπει στο “age of the Geek”, η νέα δραματική σειρά του AMC μας μεταφέρει στο μακρινό… 1980, όπου βλέπουμε τις ζωές των πρωτοπόρων της εποχής της γέννησης των πρώτων PC (Personal Computer). Σημειωτέον ότι η AMC έχει κάνει το Mad Men, το Breaking Bad και το the Walking Dead, οπότε όσοι νομίζετε ότι θα δείτε χαζομάρα τύπου Big Bang Theory να κοιτάξετε αλλού. Άξιο αναφοράς το γεγονός ότι πλέον μια σειρά όπου οι πρωταγωνιστές θα ασχολούνται στα σοβαρά με το πως θα δώσουν το σωστό voltage σε μια motherboard κρίνεται βιώσιμη στην αμερικάνικη τηλεόραση (αν μου το έλεγες αυτό πριν 10 χρόνια θα γέλαγα ως τώρα).


The Knick

Cinemax, 8 Αυγούστου

Η σειρά εξετάζει την ζωή ενός γιατρού των αρχών του 20ου αιώνα στην περίοδο που η ιατρική άρχιζε κάπως να θυμίζει κάτι που σε έναν σύγχρονο μας θα έμοιαζε με ιατρική όπως χρησιμοποιούμε τον όρο τώρα. Α, ο γιατρός είναι ο Clive Owen. Φανταστείτε τον Clive Owen σαν γιατρό. Τώρα φανταστείτε τον σαν γιατρό που τσαντίζεται επειδή οι γύρω του χειρούργοι δεν πλένουν τα χέρια τους και χρησιμοποιούν πριόνια ξυλουργικής και λοβοτομές κι όλα αυτά τα ωραία. Κι όλα αυτά με executive producer τον Steven Soderbergh. Είμαι περίεργος…


The Last Ship

TNT, 22 Ιουνίου

νέες σειρές - the last ship

Κάτι ναυτάκια του Αμερικάνικου Ναυτικού βρίσκουν μια από τις ελάχιστες κατ’ εμέ περιπτώσεις που κάποιος θα χαιρόταν που βρίσκεται στο στρατό, όταν μια άγνωστη αρρώστια σκοτώνει το 80% του ανθρώπινου πληθυσμού ενώ αυτοί βρίσκονται στη μέση του ωκεανού. Με τη βοήθεια της Rhona Mitra ως μικροβιολόγου (το ότι για κάποιο λόγο κάποιος πιστεύει ότι η Rhona Mitra πείθει ως επιστήμονας μου κάνει εντύπωση), ψάχνουν να βρουν την θεραπεία. Η σειρά έχει παραγωγό τον Michael Bay (μόλις εξηγήθηκε το μυστήριο της Rjona Mitra, τυχεροί είμαστε που δεν έβαλε την Miley Cyrus), το οποίο που εξάπτει την περιέργεια καθώς θέλω να δω με ποιόν τρόπο η σειρά θα καταφέρει να έχει εκρήξεις, όταν μιλάμε απλά για ένα πλοίο με νερό γύρω γύρω και με το σενάριο να μην προϊδεάζει για εξωγήινους.


The Strain

FX, 13 Ιουλίου

Ο Del Toro μας μεταφέρει στην οθόνη το σενάριο του ομώνυμου βιβλίου του, στο οποίο η CDC προσπαθεί να αντιμετωπίσει μια έξαρση βαμπιρισμού στην Νέα Υόρκη. Όσοι ξέρετε τι εστί Del Toro, ξέρετε ότι τα πράγματα δείχνουν πολλά υποσχόμενα… Αυτή η σειρά έχει τα φόντα να αποτινάξει τον αέρα φλωριάς που έχει κολλήσει στον μύθο των βαμπίρ τα τελευταία χρόνια και να τον επιστρέψει σε κάτι πιο σοβαρό και -ίσως, επιτέλους- τρομακτικό.


The Quest

ABC, 31 Ιουλίου

νέες σειρές - TheQuest

Το αναφέρω καθαρά για πλάκα, αλλά κοιτάξτε, ένα reality τύπου Survivor όπου οι παραγωγοί του Lord of the Rings έχουν φτιάξει έναν κανονικότατο fantasy κόσμο και οι κακομοίρηδες που συμμετέχουν θα πρέπει να σκοτώνουν όρκ και να σώζουν πριγκίπισσες από κάστρα… Ναι, το ABC πλήρωσε για να δείχνει σε κόσμο σε prime time ανθρώπους να παίζουν LARP. Πείτε μου ότι δεν πρόκειται να δείτε έστω ένα επεισόδιο από αυτό το μαγευτικό φιάσκο.

σήριαλ killer

About The Author

Σήριαλ Killer Αν τον πλήρωναν για να βλέπει σειρές και ταινίες θα ήταν πλούσιος. Ακόμα και ένα φιλί στο μέτωπο να του δινε η νεραϊδα της pop culture για κάθε πράγμα που έχει δει πάλι θα ήταν πλούσιος γιατί θα είχε μαζέψει σε βάζα ένα τόνο απο σάλιο νεραϊδας και υποθέτω οτι σε ορισμένους κύκλους κάτι τέτοιο θα έπιανε καλά λεφτά. Έχει κάνει ως σήριαλ killer δύο ολόκληρα επεισόδια για το SpoilerAlert (έκανε και το logo που έχουμε ως cover, οπότε αυτός φταίει που έχουμε αυτά τα ήρεμα και απαλά χρώματα στο σήμα).  Επίσης ακούει πολύ μουσική με πράγματα που έχουν ηλεκτρικές κιθάρες μέσα, έχει διαβάσει αρκετά κόμικ ώστε τρομάξει ο Wil Wheaton και κάνει Photoshop. Κανονικά διαβάζει απ' όλα, αλλά πριν ένα χρόνο έκανε τάμα να διαβάσει όλη τη σειρά science fiction "the Horus Heresy" του Warhammer 40k, κι επειδή οι τύποι βγάζουν βιβλία σε αυτή τη σειρά πιο γρήγορα απο ότι τα διαβάζει, μάλλον θα διαβάζει Horus Heresy μέχρι τα γεράματα, οπότε και θα εχει πλέον ξεχάσει εντελώς τι σημαίνει καλή λογοτεχνία.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments