Τεμάχισε το τρέιλερ – Maze Runner: The Scorch Trials

Το δεύτερο μέρος της τριλογίας του post-apocalyptic dystopian «Τhe Maze Runner» αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 18 Σεπτεμβρίου. Και όλοι αναρωτιόμαστε πόσα ανυπόφορα κλισέ θα χρειαστεί να αγνοήσουμε πάλι για χάρη της δράσης;
Το δεύτερο βιβλίο προσωπικά ήταν το αγαπημένο μου, εξαιτίας των ανατροπών, των γρήγορων εξελίξεων και της συχνής αλλαγής του ύφους γραφής από σοβαρό σε αστείο και αντίστροφα. Όλα αυτά τα συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα με έκαναν να συμπαθήσω την ιστορία πολύ περισσότερο απ’ ότι κατάφεραν τα υπόλοιπα βιβλία της σειράς.
Βέβαια, όταν ένα βιβλίο μεταφέρεται στην οθόνη υπάρχουν πάντα αλλαγές, συχνά προς το καλύτερο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο κινηματογράφος αποτελεί διαφορετικό αφηγηματικό μέσο από τη λογοτεχνία. Δεν γίνεται ποτέ μια ταινία να βγει ακριβώς έτσι όπως είναι το βιβλίο, και ο σκηνοθέτης Wes Ball ξεκαθάρισε από την αρχή ότι δεν είναι καθόλου αυτός ο σκοπός του. Δημιούργησε λοιπόν, μια δική του εκδοχή για τη συγκεκριμένη ιστορία, και όσες αλλαγές είδα μέχρι στιγμής με έχουν αφήσει ικανοποιημένη.

0:20
Αργό editing για να μας θυμίσουν τι είδαμε στην 1η ταινία. Βλέπουμε να μαζεύουν τους Gladers σε ένα καταφύγιο.

Maze Runner: The Scorch Trials 1_

0:23
Και άλλα πλάνα από την 1η ταινία. Ένας τύπος φωνάζει «Welcome to the Scorch!» Και ορκίζομαι πως είχα ξεχάσει ότι στα Ελληνικά το λένε η Καμένη Γη.

Maze Runner: The Scorch Trials 2_

0:26
Επιτέλους κάτι καινούργιο! Ο Littlefinger στον ρόλο του Ratman, ενός από τα κυρίαρχα στελέχη του WCKD.  Από το ένα παρατσούκλι στο άλλο, ο Aiden Gillen υποδύεται έναν ακόμη χαρακτήρα που ακολουθεί την τακτική του ότι «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».

3_
0:29
O κόσμος απειλείται να εξαφανιστεί από τον ιό «the Flare», όμως οι άνθρωποι που μας δείχνουν δεν φαίνονται άρρωστοι. Θα προτιμούσα αν μας έδειχναν κάποιο Κρανκ πέρα-από-το-φεύγα, θα αύξανε το σασπένς. Μάλλον θα κρατήσουν κρυφό το χαρτί των Κρανκ, για το όταν δούμε την ταινία.

4_

0:34
«Πίσω από αυτή την πόρτα κρύβεται η αρχή της νέας σας ζωής.» Η οποία θα είναι χειρότερη από την προηγούμενη. Surprise bitchez.
5_

0:35
Άχρηστο πλάνο-δόλωμα για όλα τα fangirls. God bless Dylan O’Brien.

Maze Runner: The Scorch Trials 6_

0:38
«Heyy Thomas, δεν ήμασταν στον μοναδικό λαβύρινθο!» Φυσικά χαζούλη, κάπου πρέπει να υπάρχουν και μερικές κοπέλες.
7_

0:51
Ο Ratman δείχνει στον Thomas τον φάκελό του για να τον πείσει ότι «Ξέρεις κάτι; Πριν σε χρησιμοποιήσουμε για πειραματόζωο, δούλευες για μας. Είχες συμφωνήσει και είχες υπογράψει εδώ, και όλα τα σχετικά.» Ανυπομονώ σε αυτό το σημείο να δω πως θα διαχειριστούν το θέμα της τηλεπάθειας.

8_

0:59
«Κρύβουν κάτι.»
«Δεν το ξέρεις αυτό!»
Κι άλλος κλισέ διάλογος, γιατί μπορούνε.
Εεε, hello? Το μέρος το λένε WCKD? Δηλαδή wicked? Είμαι σίγουρη πως για φιλανθρωπική οργάνωση πρόκειται.

Maze Runner: The Scorch Trials 9_

1:06
Αποφασίζουν ότι πρέπει να δραπετεύσουν. Ευτυχώς κανείς δεν θα προέβλεπε ότι θα ήθελαν να το κάνουν αυτό. *Wink wink*

10_

1:29
ΜΥΚΟΝΟΟΟΟOOOOOΟΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΠΕΡΝΑΑΜΕ ΤΕΕΕΕΛΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!

12_

1:38
Η Teresa αποφασίζει να βρει καινούργιους φίλους γιατί οι παλιοί την ήθελαν μόνο για τις σέλφιζ, τα check in στο φέιζμπουκ, και την έβλεπαν ως παραπάνω από φίλη. Γιατί στην τελική, δεν υπάρχει friendzone, υπάρχει μόνο η απόρριψη. *shots fired*

Maze Runner: The Scorch Trials 14_

1:39

Λιβ φαστ, ντάι γιανκ, μπαντ γκερλς ντου ιτ γουέλ.

15_

Γενική εντύπωση από το τρέιλερ:

bored039

Φαίνεται βελτιωμένος ο Wes Ball πάντως σε σχέση με την προηγούμενη ταινία. Ελπίζω να μαθαίνει από τα λάθη του.
Πείτε μου κι εσείς πώς σας φάνηκε το τρέιλερ στα σχόλια!

Sissy Michailidou

About The Author

Sissy Michailidou Η Σίσσυ είναι φοιτήτρια αυτοματισμού και λατρεύει να αναλύει σειρές και ταινίες. Αν βρεθείτε κατά λάθος στην παρέα της θα σας πει όλα τα spoilers από το πιο πρόσφατο επεισόδιο της σειράς που είδε, ακόμα κι αν εσείς είστε clueless επί του θέματος. Ξέρει απέξω αμέτρητους διαλόγους από τα αγαπημένα της επεισόδια / ταινίες όμως όταν ήταν στο σχολείο ποτέ δεν έμαθε αποστήθιση ούτε μισή σελίδα ιστορίας. Πειραματίζεται με το μοντάζ και τη γραφιστική σαν χόμπυ. Φυσικά, για να είναι εδώ της αρέσει να γράφει, ακόμα κι αν σπάνια πια βρίσκει έμπνευση. Αγαπημένο της βιβλίο είναι η “Ιστορία Χωρίς Τέλος” επειδή την εκφράζει όσο κανένα άλλο και θα είναι forever bitter από την αντίστοιχη ταινία που δεν άγγιξε καν τα σπουδαιότερα νοήματα του βιβλίου.
  • Αγαπημένη ταινία:  Inception, αν και πάντα ξαναβλέπει τις αγαπημένες της παιδικές, Lion King, Anastasia, The Incredibles
  • Αγαπημένος συγγραφέας: Sylvia Plath
  • Παιδικός ήρωας: Hermione Granger, Powerpuff Girls, και η παρέα από τη σειρά βιβλίων “4 1/2 Φίλοι”
  • Αγαπημένο ζώο: πάντα ήθελε γάτα για κατοικίδιο, όμως κατέληξε να έχει σκύλο και κουνέλι
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments