Το γράμμα του Ernest Hemingway στη μητέρα του

Ο Ernest Hemingway, γιος ενός γιατρού και μιας μουσικού, μεγάλωσε στην πόλη Oak Park του Illinois με τους γονείς και τα 5 αδέρφια του. Σε ηλικία 13 ετών μπήκε εσώκλειστος στο Oak Park and River Forest High School. Από εκεί επικοινωνούσε με τη μητέρα του με γράμματα.

Ernest Hemingway
Ο μικρός Ernest (δεξιά) με την οικογένειά του.

Στο συγκεκριμένο γράμμα του την εκλιπαρεί να του αγοράσει καινούρια ρούχα και έχει ζωγραφίσει πόσο κοντά του είναι τα μανίκια του.

haming“Dear Mother,
I got your card thanks very much. Our Train was 2.25 minutes late!! so no school.
The Program is all changed around lunch at a different time and alot of other changes. There was a report circulated around that I was drowned and some of my pals thot I was a ghost. May I PLEASE have SOME LONG PANTS. Every other Boy in our class has them, Lewie Clarahan Ignatz Smith and every other little shrimp. My pants are so small every time I wiggle I think they are going to split. And I have about 8 or Ten inches of wrist below me cuffs thusly.
Please say I can have them long ones.


Your drowned son


Ernest Hemingway


P.S. My shirt buttons all fly off when I take a full Breath”

“Αγαπητή μητέρα,

πήρα την κάρτα σου, ευχαριστώ πάρα πολύ. Το τρένο μας είχε 2.25 λεπτά καθυστέρηση! Οπότε δεν κάναμε μάθημα. Το πρόγραμμά μας άλλαξε σχετικά με το μεσημεριανό γεύμα, που μεταφερθηκε σε διαφορετική χρονική στιγμή και πολλές άλλες αλλαγές. Κυκλοφόρησε μια φήμη πως πνίγηκα και κάποιοι από τους φίλους μου νόμιζαν πως ήμουν φάντασμα. Μπορείς σε παρακαλώ να μου πάρεις ένα μακρύ παντελόνι; Κάθε αγόρι στην τάξη μας έχει, ο Lewie Clarahan, ο Ignatz Smith και κάθε άλλος μικρός. Το παντελόνι μου είναι τόσο μικρό, κάθε φορά που κουνιέμαι νομίζω πως πρόκειται να σκιστεί. Και τα μανίκια μου είναι 8 με 10 ίντσες κοντύτερα. Σε παρακαλώ πες μου ότι μπορώ να πάρω μακρύ παντελόνι.

 Ο πνιγμένος γιος σου

 Ernest Hemingway

 ΥΓ. Τα κουμπιά του πουκαμίσου μου πετάγονται όταν παίρνω μεγάλη ανάσα. “

spirou

About The Author

spirou Η spirou είναι δασκάλα και αγαπάει τα βιβλία, τις ταινίες και τις κατασκευές. Τα βιβλία του Stephen King είναι το μεγάλο της πάθος. Μαζί με τον Γιώργο δημιούργησαν το SpoilerAlert.gr για να διοχετεύσουν την αγάπη τους για το μοντάζ. Είναι υπεύθυνη για την εκπομπή Βιβλιοσκώληκες, μοντάρει διάφορα βίντεο, γράφει άρθρα και ανανεώνει το instagram της σελίδας.
  • Αγαπημένη ταινία: The Matrix
  • Αγαπημένος συγγραφέας: Stephen King, Jane Austen
  • Παιδικός ήρωας: Πήτερ Παν
  • Αγαπημένο ζώο: σκύλος
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments