Το Μέλλον του Marvel Cinematic Universe

Σε χθεσινή συνέντευξη τύπου, ο πρόεδρος της Marvel Studios, Kevin Feige ανακοίνωσε τα σχέδια για το μέλλον του Marvel Cinematic Universe.

Marvel Cinematic Universe

Εδώ και αρκετό καιρό η Marvel είχε αφήσει να εννοηθεί ότι, μετά τα γεγονότα του AGE OF ULTRON, οι Avengers δεν θα παραμείνουν αλώβητοι.
Το CIVIL WAR, βασισμένο στο ομώνυμο crossover event του Mark Millar σε σχέδιο του Steve McNiven, χωρίζει το σύμπαν της Marvel σε δύο αντίπαλες παρατάξεις. Φυσικά θα υπάρξουν αρκετές αποκλίσεις από το source material (ο Spider-Man, που παίζει σημαντικό ρόλο στο comic, θα απέχει από την ταινία), αλλά η προοπτική να δούμε τους Avengers να διχάζονται έχει οπωσδήποτε ενδιαφέρον.

Marvel Cinematic Universe

Οι πιο παρατηρητικοί θεατές θα πρόσεξαν την αναφορά του ονόματος Stephen Strange στο WINTER SOLDIER. Αυτό που σίγουρα δεν περιμέναμε ήταν η ανάμειξη του Benedict Cumberbatch, στον ρόλο του μαθητευόμενου μάγου που είναι προορισμένος να γίνει “Sorcerer Supreme”.
Στην σκηνοθεσία έχουμε τον Scott Derickson, που ευθύνεται για ορισμένες αρκετά αμφιλεγόμενες ταινίες. Μένει να περιμένουμε μέχρι το τέλος του ‘16 για να δούμε το αποτέλεσμα.

Marvel Cinematic Universe

Η κυκλοφορία της δεύτερης ταινίας GUARDIANS OF THE GALAXY μετακινήθηκε στις 5/5/17.
Στην σκηνοθεσία βρίσκεται και πάλι ο James Gunn, ο οποίος απέδειξε πως είναι παραπάνω από κατάλληλος για να χειριστεί αυτήν την ιδιόμορφη space-opera.

Marvel Cinematic Universe

Το τρίτο κεφάλαιο στην ιστορία του THOR θα πάει τον Θεό του Κεραυνού στο “επόμενο επίπεδο του franchise του”, δήλωσε η Marvel. Τι σημαίνει αυτό; Όσοι δεν είστε ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με την σκανδιναβική μυθολογία, απλά googlάρετε τον όρο “Ragnarok” και θα καταλάβετε.
Η ταινία εκτυλίσσεται αμέσως μετά τα γεγονότα του AGE OF ULTRON και φυσικά οι Chris Hemsworth και Tom Hiddleston θα επιστρέψουν στους ρόλους των Thor και Loki αντίστοιχα.

Marvel Cinematic Universe

Ένας τίτλος που ακουγόταν εδώ και αρκετό καιρό, χωρίς όμως να υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις για να στηρίξουν την φήμη.
Πλέον έχουμε και επίσημα την ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας του πρώτου έγχρωμου υπερήρωα της Marvel , με τον Chadwick Boseman στον ρόλο του T’Challa, βασιλιά ενός κρυμμένου βασιλείου της Αφρικής, με ιδιαίτερα προηγμένη τεχνολογία.

Marvel Cinematic Universe

Ο τίτλος του CAPTAIN MARVEL έχει περάσει από αρκετούς χαρακτήρες στην ιστορία των comics της Marvel, αλλά το κινηματογραφικό σύμπαν θα αξιοποιήσει την πιο πρόσφατη εκδοχή του, την Carol Danvers.
Δεν έχουμε ακόμη πολλές πληροφορίες σχετικά με την πλοκή, αλλά η θέση της CAPTAIN MARVEL, όπως την γνωρίζουμε από το σύμπαν των comics, είναι ιδανική για να γεφυρώσει το “γήινο” κομμάτι του franchise (AVENGERS) με τους GUARDIANS OF THE GALAXY και τους υπόλοιπους “cosmic-level” χαρακτήρες.

Marvel Cinematic Universe

Αν οι GUARDIANS OF THE GALAXY μπορούν να γίνουν επιτυχημένη ταινία, γιατί όχι και μια άλλη ομάδα ηρώων άγνωστη στο ευρύ κοινό;
Η φυλή των INHUMANS είναι το αποτέλεσμα του πειραματισμού των εξωγήινων Kree πάνω σε προϊστορικούς ανθρώπους και έκτοτε ζουν κρυμμένοι από την υπόλοιπη ανθρωπότητα. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι, μέσα στον τελευταίο χρόνο, η θέση τους στο σύμπαν των comics έχει αναβαθμιστεί σημαντικά.

Marvel Cinematic Universe

Και αν όλα τα παραπάνω δεν αρκούν για να ενθουσιάσουν έστω και λίγο έναν θεατή που σέβεται τον εαυτό του, η παρουσίαση περιελάμβανε την πρώτη αναφορά στο INFINITY WAR, το μεγαλειώδες finale της “Phase 3” του MCU.
Γιατί μεγαλειώδες; Μπορεί να μην υπάρχουν ακόμη λεπτομέρειες όσο αφορά την πλοκή αλλά, αν δεν σας απασχολούν τα spoilers, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στα INFINITY GAUNTLET και το sequel του, INFINITY WAR (με σενάριο του Jim Starlin και σχέδιο από τον Ron Lim), τα οποία απ’ ότι φαίνεται θα αποτελέσουν το βασικό source material.
Πρόκειται για μία ιστορία επικών διαστάσεων, στην οποία εμπλέκονται οι περισσότεροι βασικοί χαρακτήρες του Marvel Universe, την οποία θα δούμε στην μεγάλη οθόνη χωρισμένη σε δύο μέρη, ένα τον Μάιο του 2018 και έναν την αμέσως επόμενη χρονιά.

Θάνος Φιλάνης

About The Author

Θάνος Φιλάνης

Ο Θάνος διαβάζει ό,τι πέσει στα χέρια του, προτείνει στους φίλους του περίεργες ταινίες που δεν έχουν ξανακούσει και γράφει με ενθουσιασμό αυτάρεσκα κειμενάκια με θέμα τον εαυτό του. Geek μέχρι το κόκαλο—αν και σπάνια θα τον ακούσεις να το παραδέχεται—είναι γνωστός για την χρήση φράσεων όπως “το βιβλίο ήταν καλύτερο” και “τι, δεν ήξερες ότι είναι βασισμένο σε κόμικ;” Όταν δεν γράφει άρθρα και βιντεάκια για το SpoilerAlert, προσπαθεί να τελειώσει τη σχολή του και φαντασιώνεται το όνομά του σε εξώφυλλα βιβλίων.

  • Αγαπημένη ταινία: Αρνείται να απαντήσει ξεκάθαρα, αλλά το Contact και το Fight Club είναι πολύ ψηλά στη λίστα του.
  • Αγαπημένος Συγγραφέας: Κατά καιρούς περνάει από “φάσεις”, αλλά (για να μιλήσουμε με όρους Sex and the City) o Mr Big του είναι ο Neil Gaiman.
  •  Παιδικός Ήρωας: Όταν ήταν μικρός, του άλλαξε τη ζωή ένα βιβλίο για τον μύθο του Βασιλιά Αρθούρου. Ναι, είναι geek, το ξεκαθαρίσαμε αυτό.
  • Αγαπημένο Ζώο: Πλατύποδας (Ornithorhynchus anatinus). Είναι πάπια; Είναι κάστορας; Ποιος ξέρει; Όπως και να ‘χει είναι cool.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments