Into the Badlands: Ίντριγκα, Kung-Fu και Post-Apocalypse

Βλέποντας το trailer του Into the Badlands, η πρώτη μου σκέψη ήταν πως αυτή είναι μια σειρά που δεν θα έπρεπε να υπάρχει. Όχι γιατί μου φάνηκε κακή, κάθε άλλο. Απλά χωρίς να είναι βασισμένη σε βιβλίο ή κόμικ και χωρίς να είναι reboot κάποιας παλιότερης σειράς ή ταινίας, το Into the Badlands συνδιάζει ένα πολύ καλό production value με μια ενδιαφέρουσα, τελείως φρέσκια για τα τηλεοπτικά δεδομένα αισθητική.

Θυμίζοντας ένα μείγμα μεταξύ του Django Unchained του Tarantino, των αναχρονισμών του comic East Of West και του ανατολίτικου-steampunk υβριδίου του Legend of Korra, το κοντινότερο πράγμα που έχουμε δει ως τώρα στο ιδιαίτερο ύφος του Into The Badlands ήταν το απογοητευτικό The Man With The Iron Fists του RZA.Into the Badlands

Το setting της σειράς έχει ως εξής: Σε έναν κόσμο που μάλλον είναι εκδοχή του δικού μας (δεν μας το λένε ξεκάθαρα, αλλά υπάρχει μία αναφορά στη Βίβλο) υπάρχει μια περιοχή γνωστή ως Badlands, των οποίων οι κάτοικοι πιστεύουν ακράδαντα ότι δεν υπάρχει τίποτα πέρα από τα σύνορά τους. Τα Badlands είναι χωρισμένα σε περιοχές που ελέγχονται από τους Βαρόνους, ευγενείς οι οποίοι έχουν υπό τον έλεγχο τεράστιες φυτείες αλλά και στρατούς από martial artists.

Οι ιστορία ακολουθεί τον Sunny (Daniel Wu), έναν πολεμιστή που βρίσκεται στην υπηρεσία του Baron Quinn (Marton Csokas). Ένας ιδιαίτερος μαθητευόμενος, οι συνθήκες δουλείας που επικρατούν στις φυτείες, οι δολοπλοκίες μεταξύ των Βαρόνων, αλλά και μέσα στις ίδιες τους τις οικογένειες και, φυσικά, το μυστήριο του τι υπάρχει πέρα από τα σύνορα των Badlands συστήνουν στον θεατή άπειρα subplots, αφήνοντας ανοιχτή κάθε πιθανή τροπή της σειράς.

Κατά την παράδοση των action films του Hong King, η παραγωγή του Into The Badlands είχε χωριστεί στα δύο: Ένα πλήρες συνεργείο με σκηνοθέτες, τεχνικούς και make-up artists για τις “ειρηνικές” σκηνές της σειράς και ένα συνεργείο ίδιου μεγέθους, αφιερωμένο αποκλειστικά στις σκηνές μαχών. Δεν γνώριζα αυτήν τη λεπτομέρεια πριν δω το επεισόδιο, αλλά ακόμη κι έτσι, το Into The Badlands μου άφησε την εντύπωση ότι αμφιταλαντεύεται ανάμεσα σε δύο διαφορετικές ιστορίες: Μία ηρωική ιστορία πολεμικών τεχνών και μία ιστορία ίντριγκας, προδοσίας και σεξ, που επιχειρεί να κλέψει λίγη από την δόξα του τηλεοπτικού Game of Thrones. Into the Badlands

Η πρώτη εκ των δύο ήταν εξαιρετική. Βέβαια έχουμε να κάνουμε με το AMC (Breaking Bad, The Walking Dead), του οποίου το όνομα τα τελευταία χρόνια έχει καταλήξει να σημαίνει εγγύηση, τουλάχιστον σε θέματα ποιότητας παραγωγής, αλλά και πάλι, οι άριστα σκηνοθετημένες μάχες και η φωτογραφία κερδίζουν πόντους για την σειρά.

Από την άλλη, οι διάλογοι και το worldbuilding δεν είναι τα καλύτερα που έχουμε δει ποτέ σε σειρά ή ταινία. Είναι επαρκή, αλλά στερούν από την σειρά αυτό το έξτρα βήμα που θα την μετέτρεπε από “ok” σε “must watch”. Ειδικά για την ερμηνεία του Daniel Wu, η πικρή αλήθεια είναι πως δεν είναι τόσο ερμηνεία όσο “διαβάζω φωναχτά το σενάριο”

Εν τέλει, η επιτυχία ή αποτυχία του Into The Badlands θα κριθεί από το πόσο καλά θα καταφέρει να μας παρουσιάσει τον κόσμο και τους χαρακτήρες του ώστε να νοιαστούμε για τη μοίρα τους και από το πόσο ικανοποιητικά θα δέσουν μεταξύ τους τα subplots του πρώτου επεισοδίου. Μέχρι στιγμής φαίνεται να έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν, οπότε μένει να δούμε τι θα μας παρουσιάσουν στη συνέχεια.

 

Θάνος Φιλάνης

About The Author

Θάνος Φιλάνης

Ο Θάνος διαβάζει ό,τι πέσει στα χέρια του, προτείνει στους φίλους του περίεργες ταινίες που δεν έχουν ξανακούσει και γράφει με ενθουσιασμό αυτάρεσκα κειμενάκια με θέμα τον εαυτό του. Geek μέχρι το κόκαλο—αν και σπάνια θα τον ακούσεις να το παραδέχεται—είναι γνωστός για την χρήση φράσεων όπως “το βιβλίο ήταν καλύτερο” και “τι, δεν ήξερες ότι είναι βασισμένο σε κόμικ;” Όταν δεν γράφει άρθρα και βιντεάκια για το SpoilerAlert, προσπαθεί να τελειώσει τη σχολή του και φαντασιώνεται το όνομά του σε εξώφυλλα βιβλίων.

  • Αγαπημένη ταινία: Αρνείται να απαντήσει ξεκάθαρα, αλλά το Contact και το Fight Club είναι πολύ ψηλά στη λίστα του.
  • Αγαπημένος Συγγραφέας: Κατά καιρούς περνάει από “φάσεις”, αλλά (για να μιλήσουμε με όρους Sex and the City) o Mr Big του είναι ο Neil Gaiman.
  •  Παιδικός Ήρωας: Όταν ήταν μικρός, του άλλαξε τη ζωή ένα βιβλίο για τον μύθο του Βασιλιά Αρθούρου. Ναι, είναι geek, το ξεκαθαρίσαμε αυτό.
  • Αγαπημένο Ζώο: Πλατύποδας (Ornithorhynchus anatinus). Είναι πάπια; Είναι κάστορας; Ποιος ξέρει; Όπως και να ‘χει είναι cool.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments