Η Κόμπρα Κάι ποτέ δεν πεθαίνει. Με έναν πανέξυπνο τρόπο τρεις δημιουργοί μας δίνουν την αντίθετη όψη ενός πετυχημένου νομίσματος. Ο πρωταγωνιστής Τζόνι Λόρενς αποδεικνύει τρεις δεκαετίες μετά ότι αυτός είναι το πραγματικό Καράτε Κιντ. Ήρωας παλιάς κοπής φέρνει έναν αέρα κλασικής φρεσκάδας στην ευνουχισμένη πραγματικότητα του σήμερα που στερείται έμπνευσης.

Η σειρά έχει την ποιότητα κινηματογραφικής ταινίας. Σε συγκινεί, σε διακινεί και σου κεντρίζει το ενδιαφέρον δίνοντας σου μια γενναιόδωρη δόση αυτού που σου έλειψε από το 1980. Δεν μένει όμως στην νοσταλγία αλλά δίνει απαντήσεις στις προκλήσεις του σήμερα. Υλοποιεί επίσης μια εναλλακτική πραγματικότητα κι εκδοχή της πρωτότυπης ταινίας την οποία όλοι οι φαν είχαμε φαντασιωθεί βλέποντας τους γοητευτικούς κακούς. Η ήττα και ο φόβος δεν είναι αποδεκτά και πρέπει να χτυπήσεις πρώτος και δυνατά. Η ζωή δεν δείχνει έλεος. Για αυτό μην της παροδοθείς ποτέ ! Αυτή η φιλοσοφία δεσπόζει στη σειρά προβάλλοντας και την άλλη πλευρά.

Οι χαρακτήρες δανείζονται στοιχεία ο ένας από τον άλλο, οι ζωές τους μπλέκονται και τελικά ανθίζει το ωραιότερο μπονζάι. Cobra Kai never dies…

cobra-kai-cobra-kai-series

Πολύβιος Γεράσιμος Παραράς, Σινεφίλ Ψυχολόγος

The following two tabs change content below.
Πολύβιος Παραράς

Πολύβιος Παραράς

Ο Πολύβιος Παραράς από παιδάκι διάβαζε κόμιξ κι έβλεπε ταινίες με πάθος. Είναι ψυχολόγος στο επάγγελμα και λατρεύει τις ωραίες ιστορίες. Του αρέσει να μοιράζεται τις σκέψεις του για πράγματα που τον συγκινούν με ανθρώπους που έχουν παρόμοιες ανησυχίες κι ενδιαφέροντα.
  • Αγαπημένη ταινία : Manhunter
  • Αγαπημένος Συγγραφέας : Irvin Yalom
  • Αγαπημένος παιδικός ήρωας : Batman, X men και Sport Billy
  • Αγαπημένη σειρά : Miami Vice και Χ Files
  • Αγαπημένη ταινία : Blade Runner

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Notify of
wpDiscuz