Η κινούμενη εικόνα είναι με διαφορά ένα από τα πιο δημοφιλή μέσα ψυχαγωγίας της εποχής μας. Κάθε ταινία, από τη μικρότερη ανεξάρτητη παραγωγή, μέχρι και το μεγαλύτερο block buster, είναι ένα μικρό θαύμα συνεργασίας δεκάδων ή και εκατοντάδων ανθρώπων και συνδυασμός πολλών διαφορετικών τεχνών. Ο κινηματογράφος μας δίνει αξιομνημόνευτες στιγμές, μας φέρνει σε επαφή με νέες ιδέες και μας προσκαλεί να ταυτιστούμε με τους χαρακτήρες του. Όλοι μας μπορούμε, χωρίς πολλή προσπάθεια, να απαρριθμήσουμε μια λίστα από ταινίες που μας ενέπνευσαν, που άλλαξαν τον τρόπο που σκεφτόμαστε και που μας έκαναν να θέλουμε να ζήσουμε μέσα στους κόσμους τους. Σε αυτή τη σειρά θα ανακαλύψουμε την ιστορία του πώς ο κινηματογράφος έφτασε ως εδώ. Θα γνωρίσουμε τις προσωπικότητες που έθεσαν τις βάσεις για την ανάπτυξη μιας νέας μορφής τέχνης, θα παρακολουθήσουμε τη γέννηση νέων τεχνικών και ρευμάτων και θα αναζητήσουμε τη μαγεία που συμβαίνει, όχι στο πανί, αλλά πίσω από τις κάμερες.

Κείμενο: Δημήτρης Φιλάνης/Θάνος Φιλάνης
Μοντάζ: Δημήτρης Φιλάνης
Αφήγηση: Θάνος Φιλάνης

—————————————-­­———————————

F A C E B O O K : https://www.facebook.com/Spoileralertgr

—————————————-­­———————————

The following two tabs change content below.
Δημήτρης Φιλάνης

Αυτό είναι το μοναδικό κείμενο που σκοπεύει να γράψει ο Δημήτρης για το Spoiler Alert. Γενικότερα τον εκφράζει περισσότερο η σκηνοθεσία και το μοντάζ και ελπίζει πως κάποια μέρα θα δει το όνομα του σε credits ταινίας. Όταν βλέπει ταινίες προσπαθεί να το παίζει κουλτούρα, αλλά, όσο κι αν το αρνείται, τα βράδια ονειρεύεται πως χαϊδεύει το Όσκαρ του. Στο Spoiler Alert, η βασική του δουλειά είναι να κάνει animation, μοντάζ και να ρίχνει χριστοπαναγιες στο PC του για να κάνει render το καινούριο του βίντεο.

  • Αγαπημένη ταινία: Πίνει νερό στο όνομα του Edgar Wright.
  • Αγαπημένος συγγραφέας: Γενικά δεν έχει διαβάσει και πολλά βιβλία, αλλά ανατρέχει στον Douglas Adams όποτε χρειάζεται απαντήσεις για τη ζωή, το σύμπαν και τα πάντα.
  • Παιδικός ήρωας: Όταν  είδε για πρώτη φορά την Νάρνια αποφάσισε πως είναι ο Peter Pevensie.
  • Αγαπημένο ζωο: Έχει περάσει ώρες βλέποντας βίντεο με ρακούν.

Category:

Video, Ταινίες

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Notify of
wpDiscuz