Τρεις Σκιές

Δυο γονείς με το αγοράκι τους ζουν ξέγνοιαστοι ώσπου τρεις  σκιές τους απειλούν. Ο πατέρας του Γιοακίμ θα προσπαθήσει να τον σώσει, είναι όμως αυτό δυνατό; Το graphic novel του Cyril Pedrosa μιλά για την απώλεια και την άρνησή μας. Όμως “οι τρεις σκιές” δεν χρησιμοποιούν δάκρυα ή την αναπαράσταση του θανάτου.

Η ιστορία στην προκειμένη περίπτωση χρησιμοποιεί την αλληγορία σε μια εποχή του παρελθόντος, στην οποία μια ευτυχισμένη οικογένεια ζει στην εξοχή. Όλα ξεκινούν απλά, ακόμα και το σκίτσο αποτελείται από απλές χαρούμενες γραμμές. Τρεις ΣκιέςΌμως οι τρεις σκιές αρχίζουν να απειλούν τους γονείς και το μοναχογιό. Μαγικά στοιχεία περιπλέκουν την ιστορία, ταξιδεύοντάς μας σε μέρη γεμάτα απόγνωση και φόβο. Μαζί με αυτά, οι γραμμές του σκίτσου γίνονται πιο έντονες, πιο σκοτεινές. Καταφέρνουν με μαεστρία να αντηχούν στα αυτιά μας, καθώς εκρηγνύονται μπροστά μας.

Τρεις ΣκιέςΤρεις Σκιές Η δράση και οι εικόνες είναι αυτές που μας αιχμαλωτίζουν, καθώς διαβάζουμε τις Τρεις Σκιές. Αλλά, αφού κλείσουμε το βιβλίο, θα καταλάβουμε αυτά που ήθελε να μας πει ο δημιουργός του. Και για αυτά θα τον ευγνωμονούμε.

The following two tabs change content below.
Αλέξανδρος Ζ.

Αλέξανδρος Ζ.

Καταναλωτής τέχνης, Ντετέκτιβ ονείρων, Υπαρξιακός προγραμματιστής.     Έχει δυο αγελάδες.
  • Αγαπημένος Παλαιός: Yad-Thaddag
  • Αγαπημένος φανταστικός φίλος: Frank the rabbit
  • Καλύτερα 5 τελευταία λεπτά ζωής: Κοιτάζοντας τη Γη

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Notify of
wpDiscuz